Article
0 comment

De Ganzepoot

Vandaag Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort bezocht, bij het  sluizencomplex ‘de Ganzepoot’, dat een belangrijke rol speelde in WOI. Onze kerstboom en co zijn ingepakt en naar een hogere verdieping verbannen. Ik ben dus stilaan aan het afkicken van de Kerst-en Nieuwjaarsperiode en klaar voor nieuw opzoekingswerk.
Mevrouw Jeanne Leniere stuurde me een tijd terug foto’s van Eli en Noëmie (mooie naam, vind ik nog altijd) die herberg Den Ondank open hielden in Westouter, toen Camille er in 1914 binnen stapte. Benieuwd welke informatie ik in 2015 zal kunnen verzamelen.

Eli Bouwet en Noëmi Lucie Kouckuyt, uitbaters café Den Ondank Westouter, in 1914

Eli Bouwet en Noëmi Lucie Kouckuyt, uitbaters café Den Ondank Westouter, in 1914

Geef een reactie

Required fields are marked *.