Article
0 comment

De kroon die ik zocht

Taverne De Kroone, drink drive-in De Kroon, feestzaal De Kroon, café en restaurant De Kroone, tot zelfs een discotheek De Kroon. Honderden horecazaken hebben in de loop van de eeuwen de naam van het koninklijk hoofddeksel aangenomen.
Maar waar ligt of beter lag, De Kroone in Westouter? Vluchtelingen overnachtten er tijdens de groote oorlog. Onder hen mijn overgrootouders. Na veel rondvragen en geduldig op het resultaat wachten, kreeg ik gisteren de bevestiging van de plaats waar De Kroone zich bevond in het dorp.
Net op tijd gevonden, want eind november 1914 trok mijn overgrootvader over de grens met zijn gezin, verder weg van het oorlogsgevaar.
Je me prépare pour la recherche le mois suivant dans le Nord de la France!
Lezen hoe ik herberg De Kroon vond? Op de pagina: Op de vlucht 1914-1915, klik hier en lees over De Kroon, derde etappe van de vlucht.

Geef een reactie

Required fields are marked *.