Article
0 comment

School gevonden van Marcel, de brancardier

Sint-Jozefinstituut Torhout

Sint-Jozefinstituut Torhout vroeger

Vandaag mail ontvangen van mevrouw Els Wybo van Middenschool Sint-Rembert in Torhout. In het voorgebouw van deze school, hangt een herinneringsplaat aan gesneuvelde oud-leerlingen. Eén van die oud-leerlingen vermeld op de plaat is Marcel Tiersen! Marcel volgde er les als ‘normalist’ (leerling onderwijzer) in de normaalschool die toen tot het Sint-Jozefinstituut behoorde (op vandaag Sint-Rembert). Els vond via mijn blog zijn naam terug en stuurde de mail. Ik wist tot op vandaag helemaal niet waar Marcel naar school was geweest.
Straffer nog: in oktober 2014 is er een herdenkingsdag voor de leerlingen uit de Middenschool, waarbij tijdens het slotmoment de gesneuvelde oud-leerlingen – waaronder Marcel – zullen worden herdacht.
Ik ben echt ‘gepakt’ door deze mail en loop al de hele dag met een warm gevoel in mij.
Binnenkort ga ik zeker op bezoek in de school van Marcel! Wordt vervolgd!

 

Geef een reactie

Required fields are marked *.