Article
0 comment

Winterslaap

Men zegt dat je in de winter evenveel moet bewegen als in andere seizoenen. Ik slaag daar voorlopig niet in. Te nat, te koud, te winderig, elk excuus is goed om thuis te blijven, om te cocoonen.
Wel de ideale periode om in oude documenten te snuffelen met als resultaat een aanvulling op de blog: Het gezin van Camille. Lectuur over de garde van Wijtschate, Severin, en zijn tien jaar jongere vrouw Léonie. Misschien een stukje lectuur voor een winteravond wanneer je geen zin hebt om buiten te gaan, wegens te nat, te koud of te winderig.

 

Article
0 comment

De Ganzepoot

Vandaag Bezoekerscentrum Westfront in Nieuwpoort bezocht, bij het  sluizencomplex ‘de Ganzepoot’, dat een belangrijke rol speelde in WOI. Onze kerstboom en co zijn ingepakt en naar een hogere verdieping verbannen. Ik ben dus stilaan aan het afkicken van de Kerst-en Nieuwjaarsperiode en klaar voor nieuw opzoekingswerk.
Mevrouw Jeanne Leniere stuurde me een tijd terug foto’s van Eli en Noëmie (mooie naam, vind ik nog altijd) die herberg Den Ondank open hielden in Westouter, toen Camille er in 1914 binnen stapte. Benieuwd welke informatie ik in 2015 zal kunnen verzamelen.

Eli Bouwet en Noëmi Lucie Kouckuyt, uitbaters café Den Ondank Westouter, in 1914

Eli Bouwet en Noëmi Lucie Kouckuyt, uitbaters café Den Ondank Westouter, in 1914